google+ facebook YouTube Twitter

Demo
Saturday, 04 June 2016 00:00

Ομφάλιος 2016, 4 - 5 Ιουνίου 2016

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «ΟΜΦΑΛΙΟΣ 2016» διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά (και έκτη συνολικά) από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» με την συνεργασία της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions και το Ξενοδοχείο – Εστιατόριο «ΗΝΙΟΧΟΣ» στους Δελφούς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το Σάββατο 04.06.2016 και την Κυριακή 05.06.2016
2. ΑΓΩΝΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για την κατηγορία Elite ΑΝΔΡΩΝ: Ο αγώνας είναι Ποδηλατικός Γύρος (κανονισμοί ΕΟΠ Κεφάλαιο 6) διάρκειας 2 ΕΤΑΠ.

Για την κατηγορία Masters/Open: Οι αγώνες είναι δυο ξεχωριστοί αγώνες αντοχής (κανονισμοί ΕΟΠ άρθρο 2.3.001), αναλυτικά στις ακόλουθες διαδρομές:

•ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Ώρα εκκίνησης: 16:00 ..................84,5χλμ.

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (προεκκίνηση) – Ορχομενος ανατολικά – επαρχιακή οδός Λιβαδειάς-Κάστρου –Χιλιόμετρο 0 – ΕΟ Λιβαδειάς-Λαμίας – επαρχιακή οδός Αταλάντης-Λιβαδειας – Αταλάντη – Κυρτώνη – Πύργος – Ορχομενος ανατολικά – επαρχιακή οδός Λιβαδειάς-Κάστρου – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (Πολιτιστικό Κέντρο) Τερματισμός.

omphalios2016 etap1

•ΚΥΡΙΑΚΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Ωρα εκκίνησης: 11:00 .......................126χλμ.

ΔΕΛΦΟΙ (προεκκίνηση) – Οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – αριστερά προς Οδό Αραχόβης-Πολύδροσου (ΑΡΑΧΩΒΑ) – Χιλιόμετρο 0 – Περιφερειακή οδός Επτάλοφου – οδός Αραχόβης-Πολύδροσου συνέχεια – Δεξιά Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Περιφερειακή Οδός Κάτω Τιθορέας – Δεξιά προς οδός Μαυρονερίου – Διστόμου – δεξιά οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – ΔΕΛΦΟΙ (Μουσείο) Τερματισμός.

omphalios2016 etap2

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

3α. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΙΤ ΑΝΔΡΩΝ. Σύμφωνα με το άρθρο 2.6.003, στον αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο ομάδες, ως ακολούθως: Σωματειακές Ομάδες, Εθνικές Ομάδες, Ομάδες εκτός Ελλάδος (το μέγιστο 3) και Μικτές Ομάδες (με την προϋπόθεση ότι δεν περιλαμβάνουν μέλη ομάδων UCI, και τα μέλη τους φέρουν την ίδια εμφάνιση.
Ποδηλάτες ιδίου σωματείου και ίδιας κατηγορίας συμμετέχουν μονον σε μια σωματειακή ή μικτή ομάδα), Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 (τέσσερις) μέχρι 6 (έξι) το μέγιστο ποδηλάτες, κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ, ΝΕΩΝ και/ή ΕΦΗΒΩΝ (με ελεύθερο πάτημα).
Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως, μέχρι την 25η Μαΐου 2016. Καμμια ομάδα δεν θα λάβει εκκίνηση με λιγότερους από τέσσερεις ποδηλάτες (άρθρο 2.2.003). Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την φόρμα συμμετοχής, συμπληρωμένη (με βασικούς, αναπληρωματικούς, καθώς και το όνομα του Αρχηγού της ομάδας) μέχρι την 1η Ιουνίου 2016 το αργότερο. Ποδηλάτες που θα δηλωθούν, θα μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από τους δηλωμένους ως αναπληρωματικούς.

3β. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣΤΕΡΣ. Για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στην κατηγορία Μαστερς, υποχρεωτική η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής όπως αυτή επισυνάπτεται, με απαραίτητη αναφορά στο ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, αριθμός μητρώου ΕΟΠ, και ΠΕΠΑ (αν υπάρχει) και τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας του αγωνιζόμενου.

3γ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΟΠΕΝ)

Για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στην κατηγορία ανοικτής συμμετοχής (ΟΠΕΝ), υποχρεωτική συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής όπως αυτή επισυνάπτεται, με απαραίτητη αναφορά στο ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, αριθμός μητρώου ΠΕΠΑ, Ομάδα (και όνομα αρχηγού ομάδας εφόσον υπάρχει) και τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας του αγωνιζόμενου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ: 1η Ιουνίου 2016στην διεύθυνση e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για τις ομάδες των Ανδρών)συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, για τις υπόλοιπες κατηγορίες αθλητών

 

4. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣΤΕΡΣ και ΟΠΕΝ

•Πρώτος αγώνας: 20,- € (περιλαμβάνεται και δείπνο στον Ορχομενό μετά το πέρας των αγώνων).

•Δευτέρος αγώνας: 15,- €

Το αντίτιμο καταβάλλεται στον τραπεζικό λογ/μο ALPHABANK με ΙΒΑΝ GR0201401300130002340017856 - δικαιούχος Κωνσταντοπούλου Γλυκερία. Το παράβολο μπορεί να πληρωθεί ατομικά ή ομαδικά, με αιτιολογία το επώνυμο και όνομα του/ων ποδηλάτη/ων. Παράβολο/α, μπορεί να καταβληθεί και στην Γραμματεία των Αγώνων, κατόπιν συννενόησης με τον οργανωτή. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται αυτές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί και οικονομικά. Καθυστερούμενες εγγραφές ή πληρωμές στην Γραμματεία των αγώνων θα επιβαρύνονται με € 5,- ανά συμμετοχή.

5. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Γραμματεία για επίδειξη αγωνιστικών δελτίων καιπαραλαβή αριθμών αγώνα θα βρίσκεται στο πολιτιστικό κέντρου Ορχομενού "ΠΕΤΡΙΝΑ" (Το Σάββατο 4/6/2016 από τις 12.00). Τεχνικό Συνέδριο (κανονισμοί Άρθρο 1.2.087), θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο, στις 14.00 με την παρουσία του Αλυτάρχη (και για τους δυο αγώνες), για να γίνει ανάλυση και ενημέρωση σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης η Γραμματεία θα λειτουργήσει και 09.00 με 10.15 πριν στην εκκίνηση (πλατεία Δελφών). Αρχηγοί των ομάδων και συμμετέχοντες στην ΟΠΕΝ είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή των ομάδων και να παραλάβουν τα νούμερα των αθλητών.

5. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου. Τα αυτοκίνητα συνοδείας των ομάδων θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των οργανωτών τόσο για την κίνησή τους όσο και για την στάθμευσή τους με την λήξη του αγώνα (Detour), έτσι ώστε να υπάρξει ασφάλεια στον τερματισμό των αθλητών. Η σειρά των οχημάτων συνοδείας θα καθοριστεί με κλήρωση, ενώ το όχημα συνοδείας ανά ομάδα θα φέρει θα πρέπει να παραλάβει σχετική σήμανση για τα οχήματα συνοδείας από την Γραμματεία των αγώνων.6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (RADIO TOUR)Εξοπλισμός επικοινωνίας θα μοιραστεί σε δεκαπέντε ομάδες Elite Ανδρων, σύμφωνα με κριτήρια των διοργανωτών, πριν το τεχνικό συνέδριο και θα επιστραφεί με την λήξη των αγώνων. Εαν κάποια ομάδα επιπλεόν των δεκαπέντε, ανεξαρτήτου κατηγοριας ενδιαφέρεται για χρήση συσκευής ενδοεπικοινωνίας, θα χρεωθεί με το ποσό των 40,-€. Θα το ζητήσει εγγράφως, με την δήλωση συμμετοχής της.
7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχει αυτοκίνητο neutral service,, το οποίο θα κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη. Βοήθεια θα μπορούν να προσφέρουν τα αυτοκίνητα συνοδείας των ομάδων. Ο αγώνας θα έχει όχημα – σκούπα, προκειμένου να μεταφέρει κάποιους από τους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδρομή.

8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα επιτραπεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ (Άρθρα 2.3.025-2.3.028).

9. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Για τον αγώνα Elite Ανδρών όριο χρόνου τερματισμού (Άρθρο 2.6.032) θα ισχύσει ως 15% του χρόνου του νικητή στο πρώτο ΕΤΑΠ και 20% στο 2ο ΕΤΑΠ αντίστοιχα. Για τις κατηγορίες Masters/Open. Όριο χρόνου τερματισμού (Άρθρο 2.6.032) θα ισχύσει ως 25% του χρόνου του νικητή στο πρώτο αγώνα και 35% στο 2ο αγώνα (Κύπελλο ΠΕΠΑ) αντίστοιχα. Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). Ποδηλάτες που μένουν πίσω από το όριο χρόνου θα παραδίδουν τα αγωνιστικά τους νούμερα, και θα συνεχίζουν στην διαδρομή, χωρίς να αποτελούν μέρος του αγώνα (κατάταξη εκτός ορίου χρόνου). Ποδηλάτες που καθυστερούν στην διαδρομή του αγώνα, θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

10. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ
Ο αγώνας με ΕΤΑΠ των Ανδρών περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΟΠ αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τις εθνικές ομάδες δρόμου (επιστολή ΕΟΠ αρ.π.658/2016). Oι δυο ξεχωριστοί αγώνες Masters περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π. στην κατηγορία Μάστερς. Ο αγώνας της Κυριακής 5.6.2016 (Ομφάλιος 2016) είναι μέρος του Κυπέλλου της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α), και θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες βαθμολογίες, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΠΕΠΑ.

Οι παρακάτω κατατάξεις θα ισχύσουν στον αγώνα:

-Ανδρών Ελίτ...Γαλάζια φανέλα

-Νέων ...Πορτοκαλί φανέλα

-Εφήβων ...Φούξια φανέλα

-Σπριντ Ευθείας SP ....(5-3-2-1π. αντίστοιχα για κάθε σπριντ).....Πράσινη φανέλα

-Σπριντ Ανάβασης GPM ....(5-3-2-1π. αντίστοιχα για κάθε σπριντ).....Κόκκινη φανέλα

-Ομαδική Κατάταξη Ανδρών. Η Γενική Ομαδική Κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της κατάταξης των τριών καλύτερων αθλητών κάθε ομάδας.

-Μαστερς Α (30-39) –Β (40-49) –Γ (50-59) –Δ (60+) 1ος αγώνας και 2ος αγώνας

-ΟΠΕΝ (συμμετέχοντες χωρίς ενεργό δελτίο ΕΟΠ για το 2016, ελάχιστη ηλικία συμμετοχής 19 ετών) 1ος και 2ος αγώνας.

-Μάστερς Θ (Γυναίκες 25+) 2ος αγώνας ΜΟΝΟ.

-Γενική Ατομική Κατάταξη βάση πόντων ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ: Βαθμολογία ανά αγώνα, προκειμένου για την γενική ατομική κατάταξη... 1ος 10π. 2ος 8π. 3ος 6π. 4ος 5π. 5ος 4π. 6ος 3π. 7ος 2π. 8ος -9ος -10ος 1π.

-Γενική Ομαδική Κατάταξη ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ. Η Γενική Ομαδική Κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της κατάταξης των βαθμών των αθλητών -τριών καλύτερων αθλητών κάθε ομάδας, και τις δυο αγωνιστικές ημέρες ανεξαρτήτως υποκατηγοριών. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ομαδική κατάταξη μόνο για ομάδες με τρεις και/ή περισσότερους ποδηλάτες).

11. ΕΠΑΘΛΑ

Τα ακόλουθα έπαθλα θα απονεμηθούν:

-Κύπελλο στον νικητή της Γενικής Ατομικής Κατάταξης Ανδρών/Νέων/Εφήβων, μετάλλια στους τρεις πρώτους. Σε κάθε ΕΤΑΠ μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές, και στον καλύτερο Νέο Ανδρα και στον καλύτερο Έφηβο του ΕΤΑΠ. Επίσης, θα δοθούν φανέλες στους προπορευόμενους των ως άνω κατατάξεων.

-Τελική Γενική Ομαδική Κατάταξη Ανδρών/Νέων/Εφήβων: Κύπελλο στις τρεις πρώτες ομάδες.

-Κατάταξη Ανδρών/Νέων/Εφήβων: Χρηματικά έπαθλα (συνολικά 100€) Ατομικής Κατάταξης: 1ος = 50,-€, 2ος = 30,-€, 3ος = 20,-€

-Κύπελλο στον νικητή της Ατομικής Κατάταξης Μαστερς/Οπεν (μικτή) ανά υποκατηγορία ως αναφέρονται παραπάνω, κάθε αγώνα, και μετάλλια στους τρεις πρώτους.

-Γενική Ατομική Κατάταξη Μαστερς/Οπεν (μικτής) και των 2 αγώνων (συγκεντρωτικά αποτελέσματα): Κύπελλο στους τρεις πρώτους.

-Τελική Γενική Ομαδική Κατάταξη ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ(μικτής): Κύπελλο στην Νικήτρια Ομάδα.

12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

13. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 1.2.112 των κανονισμών, οι ακόλουθοι ποδηλάτες, υποχρεούνται να παρευρίσκονται στην τελετή απονομών: Οι νικητές θα προσέλθουν στις απονομές μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων.

14. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

16. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ.2107488692, 6944526247

 

 

 

Read 1296 times